Lurer du på hva som er så givende med å fotografere folk og leke kunstner med det store kameraet hengende rundt halsen? Det er mye. Det dreier seg ikke nødvendigvis om at jeg ikke har en «ordentlig jobb» slik som noen formulerer seg når de snakker om fotografyrket. – Faget dreier seg nemlig om langt mer enn det å trykke på en knapp og håpe på et blinkskudd. Jeg har skriblet ned mine fem grunner for at jeg elsker jobben min! Er du like heldig?

Jeg får være meg selv, 100%!  Til tider føler jeg meg ekstremt teit – rett og slett fordi jeg kan bruse over av småting. På en annen side er det helt greit! Det viser min glede og mitt engasjement til jobben jeg gjør, og det resultatet jeg får. Folk som blir fotografert kan gjerne reagere med å le litt på innsiden av seg selv – fordi de innser hvilken humørpille de har gitt jobben til. Men en ting er sikkert – jeg legger iallefall aldri skjul på at jeg liker det jeg gjør og at jeg er engasjert. Andre fotografer velger kanskje en litt mer nøytral tilnerming og kanskje andre igjen er redd for å vise følelser. Jeg blir både rørt og glad av å forevige fine øyeblikk. Jeg bare er sånn! Dessuten tror jeg at humøret mitt hjelper deg som står foran kamera med å slappe av slik at også du klarer å levere ditt ekte «jeg»!

 

Tilliten andre har til meg. Idét enhver kunde booker meg, legger de et visst ansvar og tillit i mine hender. «Vi har sett bildene du har fotografert tidligere, og er mektig imponert». Hvor godt er det ikke å få litt skryt for det en gjør? Selv om enhver tilbakemelding gir meg en boost – er det alltid kunden som velger meg, som er den ekstra bekreftelsen på at jeg har gjort noe bra. Ansvaret jeg har som fotograf er stort, spesielt i anledninger som ikke kan gjenskapes, som fødsler og bryllup. Derfor føler jeg meg priviligert som får være den personen som har ansvaret for at minnene blir foreviget på beste vis.

 

Jeg får møte så mange fantastiske mennesker! I vår lille by er det mange skatter å finne. Så mange fantastiske, unike personligheter! Jeg føler meg rik når jeg tenker på alle de fine bekjentskapene jeg har fått gjennom jobben min. Folk som jeg har intervjuet, fotografert i ulike forbindelser, og andre mennesker jeg har møtt på veien. Jeg får høre livshistorien til et menneske jeg ellers aldri hadde kommet i prat med, hadde det ikke vært for den jobben.

 

For å trives, trenger jeg utfordringer. Tar du utfordringen på strak arm – og får en kunde som er like fornøyd som det du er – så står du igjen med noe som kalles mestringsfølelse. Har du kjent på den før? Den er fantastisk! I min jobb er jeg så heldig at utfordringene kommer som perler på ei snor. Det å jobbe ut en idé, og utvikle noe som passer for den enkelte er utrolig gøy. Et enestående bilde kommer derimot ikke som perler på ei snor. Du må jobbe for dem – og du må gjerne ta noen bilder før det klaffer. Følelsen du får av det bildet, gjør all jobben verdt det. Den følelsen strekker jeg meg etter hver eneste dag!

 

Kreativt utløp. Jeg er en god blanding av ulike kvaliteter. Noen dager er jeg spontan og rastløs, mens andre dager er jeg verdens største sofagris som foretrekker å dele tilværelsen med min bedre halvdel. Som fotograf er jeg alt annet enn en sofagris. Jeg har en skapertrang som spiser meg opp fra innsiden og ut, med mindre jeg gjør noe med den. Lage noe, utvikle ideer, tenke nytt og bare være kreativ – det er ting jeg ha i min hverdag. Alene, eller sammen med kunder eller andre kreative samarbeidspartnere får jeg lage mye kult, og det er jeg takknemlig for!