Rebecca og Daniels bryllupshistorie

Er det ikke tilfeldig, når to sjelers reisevei krysses, og det viser seg at det var skjebnen? Rebecca og Daniel har nettopp en slik historie – av den romantiske og eventyrlystne typen. Et par som dem er et sjeldent funn – mener jeg. Hun fra Tyskland, og han fra Los Angeles – reiseglade, forelskede og trygge. Det vises på dem.

Eloping betyr å reise vekk for å gifte seg. Noen gjør det alene og noen gjør det til og med i skjul. Én ting er sikkert – det er vakkert! Kjærlighet – personlig, intim og åpen kjærlighet. Å «rømme» vekk for å gifte seg, tar vekk fokus fra mye som hører tradisjoner til – festen, pynten, maten og gjestene – men til gjengjeld står du igjen med minner fra en dag som kun var deres – fra akkurat det stedet du ønsker.

Jeg møtte dem for første gang tidlig på bryllupsdagen, 18 mai i år. De bodde på en sjarmerende liten hytte på Gravdal, hvor forberedelsene ble unnagjort. Kaffekoppen skulle drikkes, håret skulle stelles og klærne måtte på. Lille Elliot rakk til og med å bli lest eventyr for. Se den (etter min mening) vakre videoen, eller bildene nedenfor.

TUSEN takk for at dere valgte å invitere meg med på deres eventyr!

 

Endring i priser 2018

Jeg har lenge hatt et mål for firmaet mitt – og det er å sette større fokus på hvilket håndtverk fotografi er. Faget handler ikke bare om å fange blinkskudd med et kamera. Fotografi er hvordan man ser verden – og hvordan man foreviger den. Det handler om hvordan man framstiller det, og ikke minst hvordan man tar vare på det. Derfor har jeg valgt å gå bort fra en ferdig pakkeløsning med fotografering og bildefiler. Nå får du kjøpt fotografering hos meg, og kan velge selv om du vil kjøpe forstørrelser, album eller bildefiler i ettertid.

bryllupsalbum

Vår plikt som profesjonelle.

I dag har alle et kamera – og alle kan kalle seg fotograf. Derfor syns jeg det er enda viktigere for oss, profesjonelle fotografer å skille oss ut fra mengden og «avnormalisere» dette med å gi ut bildefiler. Hva gjenstår av faget vårt til slutt, om alle skal levere ut råvarene sine? Det er vi som skal være best i faget vårt – og det er vi som bør sørge for at hele faget blir tatt vare på. Et bilde er ikke skapt for å ligge på en USB eller på en harddisk. Sammenlign det med analoge negativet, som før i tiden måtte framkalles for å ferdigstilles. Våre RAW-filer er et moderne negativ – og de bør også framkalles av fagfolk for å ferdigstilles.

Denne endringen jeg har gjort, kommer også av at jeg mange ganger har opplevd å se mine egne bilder i forferdelig forfatning. Fargetonene på printet kan se helt galt ut, oppløsningen kan være dårlig, og til og med kan det beskjæres slik at hele bildet oppleves feil. Da blir jeg litt lei meg når jeg har lagt kunnskap, tid og ikke minst sjela mi i noe som ender opp på denne måten.

 

Bilder er en investering i minner. Et kvalitetsprodukt må bevares riktig, og kan vare i mange, mange år.

Dessverre havner mange fotografers bilder i skrivebordskuffen hjemme hos folk, fremfor på veggen eller i et flott kvalitetsalbum, der de bør være. Ikke vet vi om usb-en kommer til å gå ut på dato heller. Det vil ikke print gjøre. Et stort pluss ved å bestille forstørrelsene hos meg, er at du alltid har garanti for at bildene tilsvarer det jeg har på skjermen – og at produktene er av ypperste kvalitet som ikke blekes i sola, for eksempel.

 

Du kan fortsatt få tak i bildefiler.

Jeg skjønner innmari godt at kundene mine vil ha bildefilene til odel og eie – og det er helt greit! Bildefilene kan du fortsatt kjøpe ut – men de er nedprioritert i min prisliste. I tillegg får du faktisk lavoppløselige bildefiler til sosiale medier, av alle bildene du først har kjøpt print av hos meg.

Jeg ser dessverre ingen framtid som fotograf om jeg skal gi ut alle bildefilene til en gi-bort-pris. Noen rynker kanskje på nesa og tenker at bildene allerede var dyre – men husk – ethvert bilde som er skapt, er dannet ved hjelp av flere års utdanning, kursing, og øvelse, og med utstyr som må investeres i for å kunne produsere kvalitet. Bildene er ikke bare et knips – det er et håndtverk, akkurat som en kunstners maleri. Derfor koster det å gå til fotografen, og derfor bør det egentlig ikke gå an å få bildefilene for å printe selv – for det ferdige papiret er en del av vårt fag – en svært viktig del av det.

Personlig tror jeg dette er et viktig og stort steg for meg og resten av bransjen. Rett og slett for å bevare fotografiet – og faktisk klare å overleve som fotograf.

Se de nye prisene mine i hver kategori i menyen. Pris og galleri for ulike sjangre ligger samlet på én side for enklest mulig navigering!
Ps. Bryllupspriser står fortsatt som før.

Nexans – en serie bilder av råskap

Før jul var jeg så heldig å få komme til Nexans på Rognan! Der produseres det enorme mengder med kraft- og kommunikasjonskabler. De er et av verdens fremste i sitt felt, så det var ordentlig stas å få fotografere der. Oppgaven var å lage en ny bildebank for konsernet, og det ble det.
Jeg syns selv bildene reflekterer råskapen og bransjen godt – og ikke minst de herlige folka som jobber der! :-)

 

Hjemme-hos lille Aurora

I anledning min tilbakekomst på jobb, hadde jeg i januar en fotokonkurranse på facebooksiden min. Der kunne du vinne en valgfri fotografering. Vinnerne valgte barnefotografering, og en av mine favoritter – hjemme-hos! Jeg syns det er en kjempefin måte å forevige minner på, det skjer i trygge og kjente omgivelser for de minste, og dere får et unikt og personlig preg over bildene. Jeg pleier å kombinere innebilder og utebilder på slike fotograferinger, og det er så koselig!! 

 

Fotografering – ute – på vinteren? Ja!

Føler du gåsehuden tar deg allerede ved tanken av utefotografering på vinteren? Ja, det kan være svinkaldt noen dager og det er ikke alltid så behagelig å skulle tåre seg gjennom en fotografering i Bodø – som vi alle vet har mye vind å by på. Men – resultatet vi står igjen med, gjør at hele innsatsen er verdt det.

Selv om jeg ikke driver med studiofotografering, betyr det ikke at jeg legger kamera på hylla i vintersesongen. Jeg vil gjerne oppfordre alle dere til å ikke se på vinteren som et hinder for å få tatt flotte bilder. Vinteren bruker vi lett som en stor fordel! I tillegg er det noe med det å fryse litt, for så og gå inn og ta seg en varm kopp med kakao. Hva med å kombinere utefotografering med noen bilder hjemme i stua? Herlig kombo!

Vakre Camilla ble fotografert i -10 grader og en rimelig kald vind. Likevel er hun sprek og tåler en liten gufs. Nå har vi kjempefine gravidportretter av henne. Bare se!

 

Endelig tilbake!

Hurra!

25. februar 2018 er jeg ferdig med mammapermisjon, og returnerer til den fantastiske jobben min. Mange nye mennesker og eventyr venter rett rundt hjørnet – er du en av dem? Jeg er åpen for booking, og gleder meg til å høre fra deg :-)

Mye har skjedd i løpet av 2017 – vi ble foreldre til en fantastisk liten gutt, og vi har vært på flere små ferieturer sammen. Vi kjøpte oss hus som vi flytta inn i og begynte å renovere. Jeg har ordna meg kontorlokaler som jeg gleder meg enormt mye til å «flytte inn i»! Fra nå av kan kundene mine etter avtale komme til meg for å få veiledning ved valg av bilder, samtaler før bryllup eller for en hyggelig kaffetår!

PS: Har du sjekka ut konkurransen jeg har pågående på Facebook-siden min? Jeg feirer at jeg er tilbake på jobb, og du kan vinne en valgfri fotografering. Trykk her og delta!

Et glimt av vår stolthet, som jeg har kost meg med det siste året!

Monica og Anders

Siden jeg ble mamma i mai, har jeg kun påtatt meg noen få oppdrag i sommer, og var så spent på hvordan dagene med oppdrag kom til å gå! Heldigvis har alt gått som smurt – og jeg har kunnet kost meg med litt alenetid med kamera. For ja – det er nettopp dét det er. Jobben min er også mitt fristed, så en time med oppdrag hvor babyen vår har barnevakt – det er nemlig en time med litt egentid for meg. Selv om jeg syns det er herlig å være hjemme med Fillip, så gleder jeg meg også til å begynne i full jobb igjen. Spesielt til neste år, hvor jeg får en travel sommer med masse herlig bryllupsfotografering! Vi får ta sommerferien til høsten heller ;-)

Et av årets brudepar, Monica og Anders, giftet seg 5. august i Bodin Kirke. Så varmt og herlig vær, og rett og slett en vakker dag. Jeg fulgte dem fra vielse til kaffen, og fikk ta inn mange, mange fine inntrykk fra både dem og den hyggelige familien deres. Under får dere en liten bildeserie, som jeg håper dere liker.

Se bilder i større størrelse ved å klikke på denne linken. 

Bryllup i naturskjønne Lofoten

Reise til Lofoten – bryllupsfotografering 2017

Det er ikke ofte jeg poster bilder fra hverken vielse eller fest, men denne gangen kommer det et langt innlegg som viser litt fra hele bryllupet til fine Stine og Fredrik. De kommer opprinnelig fra Oslo begge to, men møttes i Bodø via jobb. Da valgte de riktig sted for bryllupet, om målet var å vise Nordland på sitt fineste. Lofoten er og blir et sikkerstikk, spesielt for fotografen, for hun hadde nemlig aldri vært der før! Det måtte bare hundre tusen kinesere og sikkert nesten hele Norge til, før at også hun skjønte at det var på tide å ta turen. Så takk til Stine og Fredrik, for at dere tok meg med!

Brudeparet ga hverandre sitt ja i Lofotenkatedralen, ei kirke jeg selv vil plassere på topp tre av de fineste jeg har vært i. Dagslyset som slapp inn, gjorde at hver lille detalj både i kirken og blant folket inni den fikk skinne på sitt fineste. Været derimot, var vi ikke like heldige med. Hele helga så først ut til å bli preget av vind, skikkelige regnskurer og lavt skydekke. Men – når selve dagen kom skinte sola helt fram til middag gikk over til fest.

Håper du koser deg med bildeserien! Du kan også se et utvalg i større størrelse i galleriet. Klikk på linken :-) 

bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten bryllupsbilder i lofoten

Katarina og lille i magen

Hvor vakkert er det ikke med en snart ferdigvokst gravidmage? Inni der gjemmer det seg en liten skatt, og hun kommer til å ta verden med storm om få uker!